+32 475 59 27 86
0
 0,00
  • An empty cart

    You have no item in your shopping cart

Doe-het-zelf instructies

01

Gat graven

Het gat moet ongeveer twee keer de hoogte en twee keer de breedte van het wortelgestel hebben. Maak vooral de onderlaag goed los om de waterafvoer te bevorderen. Als deze laag niet wordt weggehaald, kan er water blijven staan in het gat. Hierdoor gaan de wortels van de boom rotten en dat wil je natuurlijk niet.

02

Aanplanten

De boom moet op de juiste diepte geplant worden. Wat is dan de juiste diepte, vraag je je af? Dat is makkelijk te zien: de stam en de wortelhals (bij wortelgoed) hebben een andere kleur. Bij het planten houd je de bovenkant van de kluit of pot aan. Haal de pot van de kluit af en… planten maar! Maar let op: nooit te diep. Bij leibomen of dakbomen zorg je er ook voor dat de rekken op dezelfde hoogte komen. Slechte afwatering? Dan is het verstandig om drainage aan te leggen. En dan… Nu kun je het gat opvullen met een zak potgrond. De potgrond meng je met de uitgegraven grond.

03

Bomen uit de plastiek pot halen

Al onze bomen worden geleverd in een harde plastiek pot, daardoor kunnen onze bomen bijna het hele jaar geplant worden. Deze pot is niet verteerbaar en dient dus voordat je de boom plant verwijdert te worden. Verwijder de pot altijd voorzichtig, zodat je de wortels niet beschadigd. Plant NOOIT een boom als de grond bevroren is!

04

Boompalen

Wij adviseren je om bij iedere boom één of twee boompalen te plaatsen. Hiermee voorkom je dat de boom scheef waait. Bovendien bevordert een boompaal de wortelgroei. Wanneer je één boompaal plaatst, is het verstandig om deze op de windkant te zetten. De palen plaats je altijd buiten de pot. Bij wortelgoed is dit 30 tot 40 cm. Tip: je kunt de boompalen een handje helpen door de gaten voor te boren met een grondboor en na te slaan met een hamer. Hierdoor staan de palen het stevigst. Vergeet ook niet om de grond rondom de palen goed aan te stampen. De boomband wikkel je in een acht-vorm om de paal en boom. Daarna sla je met een hamer de boomnagels in de band en zit de boompaal vast.

05

Water geven

Het is verstandig om bij het aanplanten de boom een emmer water te geven om de grond goed te laten zakken. Zodra het voorjaar is, geef je hem - met mate - twee keer per week water. De boom moet dan zelf gaan ‘zoeken’. Als het warmer wordt en er zit meer blad aan de bomen, dan mag je jouw boom om de twee à drie dagen water geven. Bij tropische temperaturen elke dag.